Raitisilmasuodattimet

Venttiilinohjaimet – MOOTTORIPYÖRÄT

(löytyi 252 tulosta)

Venttiilinohjaimet ovat erittäin tärkeä osa auton moottoria. Ne ohjaavat venttiileitä ja varmistavat siten, että venttiiliin vaikuttavat sivuttaisvoimat eivät kasva liian voimakkaiksi männän liikkuessa. Venttiilinohjaimilla on myös lämpöä johtava tehtävä. Ne haihduttavat lämpöä venttiilinpäästä sylinterikanteen.

Varaosien verkkokaupassamme voit valita sadoista eri venttiilinohjaimista. Meillä on tuotteita kaikkiin merkkeihin ja malleihin, ja tarjoamme autoosi parasta laatua.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Venttiilinohjaimet.

Kaikki valmistajat

Minkälaisia venttiilinohjaimia on olemassa?

Venttiilit ovat välttämättömiä nelitahtimoottoreissa. Niistä on olemassa erilaisia muunnelmia, joiden käyttö riippuu myös moottorista (ja sen tehosta).

Valmistajat esimerkiksi vahvistavat venttiilejä erikoismateriaaleilla ja eräänlaisella panssaroinnilla varmistaakseen moottorin pitkäaikaisen häiriöttömän toiminnan myös suuremmissa kuormituksissa.

On olemassa erilaisia muunnelmia ja materiaaleja. On olemassa esimerkiksi pronssista ja valuraudasta valmistettuja venttiilinohjaimia. Valuraudasta valmistetut venttiilinohjaimet ovat yleensä myös kromattuja.

Missä kohtaa autoa venttiilinohjaimet sijaitsevat?

Henkilöautojen venttiilinohjaimet sijaitsevat moottorissa ja venttiilin kohdalla. Venttiilit sulkevat kanavan kaasu-ilmaseokselle. Venttiilinohjain tukee tätä prosessia lämmönjohtavuudellaan ja voimaa vaimentavilla ominaisuuksillaan.

Venttiilin alueella on myös venttiilin kartiokappaleita. Näiden tarkoituksena on yhdistää venttiili ja jousipesä turvallisesti toisiinsa. Venttiilinistukkarenkaat auttavat venttiileitä tiivistymään ja myös haihduttamaan lämpöä.

Mitä tapahtuu viallisille venttiilinohjaimille?

Vialliset venttiilinohjaimet voivat aiheuttaa ajoneuvossa useita ongelmia. Venttiilien alue on herkkä ja voimakkaasti kuormitettu alue moottorissa. Siksi venttiilinohjaimet kärsivät yleensä kulumisesta.

Viallinen venttiilinohjain voi aiheuttaa murtumia venttiileissä tai venttiilin kartiokappaleissa. Lisäksi vialliset venttiilinohjaimet edistävät venttiilin istukkarenkaiden ja venttiilin varren päiden kulumista.

Lyhyesti sanottuna: Jos venttiilinohjain ei enää toimi, koko venttiili ja muutkin osat voivat vaurioitua.

Venttiilinohjaimet suositellaan usein vaihdettavaksi venttiilien kanssa. Tarvittavan asiantuntemuksen ja laitteiden avulla tämä voidaan tehdä myös kotona.

Kuitenkin jokainen, joka haluaa vaihtaa venttiilinohjaimen, tarvitsee usein erikoispuristimen. Sylinteri on tarkistettava vaurioiden varalta ja puhdistettava.

Usein venttiilinohjaimet on vielä asennuksen jälkeen saatava oikean kokoisiksi. Tätä varten tarvitaan avarrinta. Tämä mahdollistaa tarkan työstön ja parantaa pinnan laatua sekä sovitustarkkuutta.

Korjauksen aikana on useita mahdollisia virhelähteitä. Jos esimerkiksi työnnät venttiilinohjaimet liian syvälle sylinterinkanteen, venttiilit saattavat tukkeutua.

Venttiilinohjaimen vikojen syyt

Vialliset venttiilinohjaimet voivat johtua myös korjauksista, joita ei ole tehty ammattimaisesti. Virheitä voi esiintyä esimerkiksi oikean mitan säätämisessä.

Jos olet liian "päättäväinen" tässä kohtaa, venttiilinohjaimessa voi olla liikaa pelivaraa. Silloin voi syntyä suurta kuumuutta, joka vaurioittaa venttiiliä ja tekee sen sulkemisen mahdottomaksi. Kun venttiilissä on kerran vika, uusia ylikuumenemisvikoja ilmenee yhä uudelleen. Liiallinen venttiilinohjaimen pelti syntyy myös kulumisen seurauksena.

Venttiilinohjaimen riittämätön välys on myös mahdollinen syy, joka voi johtua virheellisestä asennuksesta tai korjauksesta. Tällöin venttiili näyttää hitaalta - ja voi puolestaan ylikuumentua ja siten vaurioitua.

Ehkä olet uusinut venttiilit aiemmin, mutta käyttänyt vanhoja venttiilinohjaimia uudelleen? Tämä voi myös olla vian syy.

Viallisia venttiilinohjaimia koskevat merkit

Venttiilikoneisto on monimutkainen ja herkkä osa ajoneuvoa. Ilman tarkkaa tutkimusta ei aina voida määrittää, mikä ongelma on kyseessä ja onko syynä venttiilinohjaimen, venttiililevyn, venttiilin varren tai jonkin muun tämän toiminnallisen alueen osan vaurioituminen.

Sinun on kuitenkin ehdottomasti kiinnitettävä huomiota näihin oireisiin, jotka liittyvät venttiilinohjaimen todennäköiseen vaurioitumiseen:

  • Öljynkulutus on epätavallisen korkea - tämä viittaa vuotoon.
  • Moottoria käynnistettäessä näkyy epätavallisen paljon pakokaasusavua.
  • Kuulet epätavallisia moottorin ääniä.

Joskus venttiilinohjaimet ovat myös epäsuorasti osallisena vaurioissa. Esimerkiksi venttiilin varren tukkeutuminen voi aiheuttaa tukkeutumisen. Tämän voi tunnistaa melko rajuista oireista, kuten moottorin suorituskyvyn huomattavasta heikkenemisestä tai jopa moottoritilassa olevien osien murtumista. Syynä on usein liian pieni välys venttiilin ja varren välillä. Tämä voi aiheuttaa venttiilinohjainten kulumisen.

Tilaa venttiilinohjaimet helposti Motointegratorin verkkokaupasta

Haluatko vaihtaa venttiilinohjaimet ja sinulla on jo tarvittavat työkalut? Silloin voit helposti löytää ja tilata ajoneuvoosi tarvitsemasi venttiilinohjaimet verkkokaupastamme.

Venttiilinohjainten ja muiden venttiilit-luokkaan kuuluvien komponenttien lisäksi löydät myös korjaustyökaluja. Voit joka tapauksessa luottaa nopeaan toimitukseen 2-4 arkipäivän kuluessa.

Valikoimassamme on yhteensä noin 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta kaikkiin automerkkeihin. Tarjoamme korkeinta laatua ja suurinta mahdollista merkkivalikoimaa ja olemme ylpeitä korkeimmasta asiakastyytyväisyydestä. Myös asiakaspalvelumme edistää tätä suuressa määrin: Jos sinulla on kysyttävää yksittäisistä tuotteista tai Motointegratorin toiminnoista, voit milloin tahansa ottaa yhteyttä asiantunteviin neuvojiimme.