Raitisilmasuodattimet

Etulokasuojat

(löytyi 892 tulosta)

Toisin kuin takalokasuojilla, henkilöautojen etulokasuojilla ei ole staattista tehtävää ajoneuvon korin kannalta. Niillä on kuitenkin tärkeitä suojaavia tehtäviä ja ne vaikuttavat osaltaan ajoneuvon ulkonäköön. Etulokasuojat on kiinnitetty runkoon pultilla, joten ne voidaan vaihtaa suhteellisen helposti. Täydellinen etulokasuoja koostuu usein sisäisestä lokasuojasta tai pyöränsuojuksesta ja ulommasta lokasuojasta eli näkyvästä osasta.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Etulokasuojat.

Kaikki valmistajat

Mikä on auton lokasuojan tehtävä?

Lokasuojat ovat auton korin osia, jotka on asennettu pyörien yläpuolelle. Etulokasuojan päätehtävänä on suojata ohikulkijoita, erityisesti jalankulkijoita, renkaan pyörimisestä aiheutuvilta vaaroilta sekä lian tai veden poisheittämiseltä. Tämä takaa myös selkeän näkyvyyden seuraaville ajoneuvoille estämällä pyörteisyyden. Tämän suojan varmistamiseksi renkaiden päällä olevat lokasuojat ovat pakolliset. Henkilöautojen ensimmäiset etulokasuojat olivat vielä erillään korista ja ne asennettiin suoraan renkaiden päälle, kuten polkupyörien lokasuojat.

Sillä välin asemat ovat siirtyneet lähemmäs alustaa. Lokasuojat peittävät ohjausakselin pyöräkotelot ja työntyvät vain hieman ajoneuvon mittojen ulkopuolelle. Ne ovat osa koria, ja niiden siirtyminen konepeltiin ja ajoneuvon etuosaan on sujuvaa.

Lokasuojan ruostumisen estäminen

Ennaltaehkäisevä korroosiosuojaus voi pidentää merkittävästi auton etulokasuojan käyttöikää. Valmistajat suojaavat sen tehtaalla tiivistämällä ontelot erikoistuotteilla, mutta kosteus, tiesuola ja muut rasitukset vahingoittavat tätä suojaa ajan mittaan. Sopivan, mieluiten tuuletetun pysäköintipaikan, kuten autotallin tai autokatoksen, lisäksi korroosiosuojaukseen soveltuvat kovavahat ja etusiiven ja kaikkien muiden korin osien ontelotiivisteen uusiminen. Varsinkin ajoneuvon roiskeveden vaikutuspiirissä olevilla alueilla säännöllinen korin suojaus ehkäisee ruostumista ja pidentää ajoneuvon käyttöikää. Erityisesti lokasuojien alapinnat on suojattu.

Milloin lokasuoja on vaihdettava?

Etulokasuojan vaihtaminen on aina tarpeen, kun osa on vaurioitunut onnettomuudessa tai ruostunut niin paljon, että korjaustoimenpiteet eivät ole enää mahdollisia. Useimmissa tapauksissa tämä voidaan todeta jo silmämääräisellä tarkastuksella. Vaihtaminen voi olla suositeltavaa myös, jos on vakavia naarmuja, jotka ulottuvat metalliin asti. Yleensä ruostuminen kohdistuu ensimmäisenä lokasuojien alapuolisiin osiin, jotka joutuvat erityisen voimakkaasti kosketuksiin roiskeveden, hiekan tai hiekan kanssa. Erityisesti etulokasuojat kärsivät usein peräänajojen seurauksena, kun autoa ohjataan kapeilla ajoväylillä tai pysäköintialueilla.

Auton etulokasuojan vaihto

Verrattuna muihin korjaustöihin siiven vaihtaminen vaatii melko vähän työtä. Tarvittavien työkalujen, kuten erikokoisten hylsyavainten, tunkin tai pyörähyllyn lisäksi käytettävissä on oltava kuiva työpiste.

1. Etulokasuojan irrottamiseksi on ensin irrotettava jäähdyttimen säleikkö ja sitten etupuskuri. Nykyaikaisissa ajoneuvoissa puskuri on kiinnitetty klipseillä ja ruuveilla. Kun irrotettua komponenttia säilytetään, on tärkeää suojata se naarmuilta.

2. Seuraavaksi ajoneuvo nostetaan ylös ja pyörä irrotetaan. Tärkeää tietää: Tunkilla nostettu auto on myös kiinnitettävä erityisellä tunkkitelineellä.

3. Nyt sisäpuolinen lokasuoja tai pyöränsuojus poistetaan. Tämä kiinnitetään ruuveilla. Jotta ruuvinkärjet eivät pyöristyisi, on suositeltavaa käyttää ruuvimeisseliä eikä akkuruuvimeisseliä.

4. Lopuksi ajovalo poistetaan, koska sen takana on etulokasuojan kiinnitysruuveja, joihin on muuten vaikea päästä käsiksi.

5. Nyt auton etulokasuojalevy voidaan irrottaa ja asentaa uusi osa. Kokoa sitten uudelleen päinvastaisessa järjestyksessä.

Ongelmia voi syntyä onnettomuusajoneuvoissa: Jos uusi lokasuoja ei tunnu sopivan, on olemassa riski, että runko vaurioituu. Tämä on selvitettävä ajoneuvojen turvallisuuden varmistamiseksi tieliikenteessä.

Lokasuojien maalaaminen

Verkkokauppamme henkilöautojen etulokasuojat ovat korjauspaneeleita, joissa on pohjamaali. Siksi osat on ennen asennusta maalattava ajoneuvon väriseksi. Etenkin vanhempien ajoneuvojen kohdalla on odotettavissa, että vaikka väri olisi oikea, maalipinnan erot näkyvät. Niitä voidaan tasoittaa asianmukaisella kiillotuskäsittelyllä. Siipien maalauksen tulisi olla ammattilaisen tekemä, jotta lopputulos olisi täydellinen.

Mitä henkilöautojen etulokasuojat maksavat?

Kuten kaikkien korin osien kohdalla, myös etulokasuojassa on tärkeää materiaalien korkea laatu. Sovitustarkkuudella on myös suuri merkitys, sillä pienetkin mittatarkkuudet voivat aiheuttaa vaikeuksia asennuksen aikana. Osanumeroiden avulla voidaan määrittää, mikä etulokasuoja on oikea. Uuden etulokasuojan hinta riippuu ajoneuvon mallista ja valmistajasta. Pelkän korjauspaneelin hinta vaihtelee 50 ja 200 euron välillä. Lisäksi tulevat kustannukset ajoneuvon värin maalaamisesta.

Osta autojen etulokasuojat Motointegratorin verkkokaupasta

Motointegratorista löydät etusiivet kaikkiin automerkkeihin ja -malleihin. Meillä on huippuvalmistajien laadukkaita ja kohtuuhintaisia tuotteita. Neuvomme sinua mielellämme oikean etusiiven valinnassa tiettyyn automalliisi sekä toimitusehdoistamme ja palautuspalvelustamme.

Parhaat tuotteet kategoriasta Etulokasuojat

Sijoituskriteerit