Erikoistarjous - pakettiauto

Öljynsuodattimet

(löytyi 2126 tulosta)

Autojen öljynsuodattimet varmistavat, että moottoriöljyssä ei ole palamatonta polttoainetta, nokea tai likapartikkeleita ja että moottorivaurioita ei tapahdu. Jos pöly, metallin kuluminen, öljyhiili tai noki saastuttavat öljyä, se sakeutuu, eikä optimaalinen öljynsyöttö moottoriin ole enää taattu. Seurauksena on lisääntynyt polttoaineen kulutus ja ennenaikainen kuluminen. Pahimmassa tapauksessa tämä voi johtaa kalliisiin moottorivaurioihin.

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman erinomaisen laadukkaita öljynsuodattimia premium-merkeiltä ja huippuvalmistajilta edulliseen hintaan. Mutkaton palautus ja nopea toimitus neljän arkipäivän kuluessa ovat meille itsestäänselvyys.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Öljynsuodattimet.

Kaikki valmistajat

Mitä ovat öljynsuodattimet?

Öljynsuodattimet suodattavat moottoriöljyn, kuten nimestä voi päätellä. Vaikka se on vain peltipurkin kokoinen, sillä on suuri merkitys ajoneuvossa. Se suodattaa lian, pölyn ja pienet metallilastut pois öljystä. Jos näin ei tehtäisi, moottoriin kerääntyisi saostumia, ja jos moottori olisi pysyvästi likainen, se vaurioituisi. Öljynsuodatin varmistaa, että nämä epäpuhtaudet jäävät öljynsuodattimeen eivätkä pääse enää moottoriin. Se on kriittistä, kun öljynsuodattimeen on jo kertynyt liian paljon likaa. Silloin se tuskin pystyy enää imemään itseensä hiukkasia, jotka pääsevät sitten öljyn mukana moottoriin. Siksi on tärkeää vaihtaa öljynsuodatin säännöllisesti. Voit lukea ajoneuvosi käyttöoppaasta, millä välein öljynsuodatin on vaihdettava. On kuitenkin suositeltavaa, että öljynsuodatin vaihdetaan öljynvaihdon yhteydessä.

Millaisia öljynsuodattimia on olemassa?

Öljynsuodattimien on täytettävä erilaisia vaatimuksia, minkä vuoksi niitä on eri malleja: Spin-on-öljynsuodattimet, kompaktit öljynsuodatinmoduulit ja vaihdettavat öljynsuodatinelementit.

Spin-on-öljynsuodatin (spin-on-suodatin)

Spin-on-öljynsuodattimet ovat olleet käytössä öljynsuodatuksessa jo vuosia niiden tehokkaan suodatustehon, helpon asennettavuuden ja luotettavuuden ansiosta. Niitä voidaan käyttää sekä päävirtasuodatukseen että offline-suodatukseen.

Kompaktit öljynsuodatinmoduulit

Yhä useammin kehitetään kompakteja öljynsuodatinmoduuleja, jotka valvovat voiteluaineiden puhtautta ja lämpötilaa ja suorittavat suodatus- ja jäähdytystoiminnot. Nämä järjestelmät on mukautettu kulloiseenkin moottoriympäristöön, ja ne voivat ottaa vastaan lisätehtäviä. Moduulit sisältävät esimerkiksi takaiskuventtiilin, ohitusventtiilin, öljynpainekytkimen, generaattorijäähdytyksen valmistelun, öljynjäähdyttimen, sähköisesti ohjatun jäähdytysvesitermostaatin tai öljynlisäyssuuttimen. Kompakti modulaarinen rakenne säästää painoa ja asennustilaa sekä vähentää polttoaineen kulutusta.

Vaihdettavat öljynsuodatinelementit

Vaihdettavat öljynsuodatinelementit ovat varsinainen öljynsuodatinmoduulissa vaihdettava osa, ja ne vaihdetaan määrätyllä huoltovälillä. Tämä vaihtoehto on erittäin ympäristöystävällinen, koska elementti on täysin lämpökierrätettävissä, eli se voidaan polttaa jättämättä mitään jäämiä.

Minkälaisia öljynsuodattimia on olemassa?

Jos sinun on vaihdettava öljynsuodatin, sinun on kiinnitettävä huomiota niiden erilaisiin malleihin, kuten spin-on-öljynsuodattimiin, kompakteihin öljynsuodatinmoduuleihin ja vaihdettaviin öljynsuodatinelementteihin. Uutta öljynsuodatinta ostaessasi on otettava huomioon myös päävirtaussuodattimen ja yhdistetyn pää- ja lisävirtaussuodattimen vaihtoehdot.

Päävirtaussuodattimet ovat öljynsuodattimia, jotka asennetaan öljykiertoon siten, että koko puhdistettava öljymäärä johdetaan öljynsuodattimen läpi. Yhdistetyt pää- ja ohitussuodattimet ovat osa öljynsuodatinryhmää, jossa noin 90-95 % öljystä johdetaan päävirtaussuodattimen paperitähden läpi. Jäljelle jäävä öljy virtaa ohitussuodattimen tai ohitussentrifugin läpi. Off-line-suodattimissa on hienompia suodatinmateriaaleja, joten ne suodattavat vielä tehokkaammin.

Kuinka usein öljynsuodatin pitäisi vaihtaa?

Öljynsuodattimen vaihtoväli vaihtelee merkittävästi, koska markkinoilla on erilaisia moottoreita. Näillä on tietenkin myös erilaiset vaatimukset voiteluaineelle. Samaan aikaan myös moottoriöljyjä kehitetään edelleen, minkä ansiosta moottoriöljyt kestävät pidempään ja öljynvaihtojen väliset ajomatkat pitenevät. Öljynsuodatin on yleensä vaihdettava säännöllisesti noin 15 000-30 000 kilometrin jälkeen. Vanhaa öljynsuodatinta ei saa käyttää uudelleen, vaan se on hävitettävä erityisjätteenä vaihdon jälkeen.

Hyvin vanhoissa ajoneuvoissa öljynvaihto voi olla tarpeen kuuden kuukauden välein ja nykyaikaisissa ajoneuvoissa vasta vuoden kuluttua. Öljynsuodattimen vaihtoväli vaihtelee vastaavasti. Useimmissa autoissa ajoneuvotietokoneesta löytyy kuitenkin merkkivalo. Tämä osoittaa yleensä hyvissä ajoin, että öljynvaihto on tarpeen. Jos jätät nämä tiedot huomiotta, se voi johtaa korkeampaan polttoaineenkulutukseen, suurimpiin epäpuhtauspäästöihin ja vakaviin moottorivaurioihin pitkällä aikavälillä.

Mitä tapahtuu, jos öljynsuodatin on tukossa?

Varma merkki tukkeutuneesta öljynsuodattimesta on moottoriöljyn syvän musta väri ja hyvin nestemäinen, vettä muistuttava koostumus. Tässä vaiheessa moottoriöljy on liian vanha. Jos sitä ei vaihdeta, moottorissa tapahtuvan hankauksen aiheuttamat pienet metallihiukkaset sekä öljyssä oleva tuhka ja noki voivat aiheuttaa vakavia moottorivaurioita. Sylinterin seinämiin syntyy naarmuja, ja voiteluominaisuudet heikkenevät huomattavasti. Tietyissä olosuhteissa sylinterin seinämien voitelukalvo katkeaa ja männät jumiutuvat. Moottori on täysin tuhoutunut.

Osta öljynsuodattimia verkossa kohtuulliseen hintaan

Haluatko vaihtaa öljynsuodattimen ja etsit nyt uutta öljynsuodatinta kohtuulliseen hintaan? Laaja valikoimamme ei jätä toivomisen varaa. Motointegrator.fi - verkkokaupasta löydät laadukkaat öljynsuodattimet tunnetuilta valmistajilta edulliseen hintaan. Tähän kuuluvat esimerkiksi Mann-öljynsuodattimet, Mahle-öljynsuodattimet, Bosch-öljynsuodattimet ja monet muut komponentit. Lyhyet toimitusajat neljän arkipäivän sisällä ja asiantunteva asiakaspalvelu on taattu meillä.

Parhaat tuotteet kategoriasta Öljynsuodattimet

Sijoituskriteerit

Öljynsuodattimen toimintaperiaate

Polttomoottori tarvitsee moottoriöljyä ja tällä öljyllä on useita lähtöjä. Toisaalta sen tehtävänä on voidella moottorin liikkuvat mekaaniset osat ja komponentit. Tähän tarkoitukseen käytetään erilaisia menetelmiä, kuten painevoitelua ohuiden öljykanavien kautta ja roiskevoitelua. Lisäksi moottoriöljyä käytetään myös tiettyjen komponenttien, kuten turboahtimen, laturin tai yleensä sylinterikannen jäähdyttämiseen.

Lisäksi moottoriöljyn rakenteen on oltava sellainen, että se pitää palamisjäämät, likahiukkaset ja hankauksen loitolla. Edellä mainittujen jäämien lisäksi öljynsuodatin suodattaa myös kondenssivesijäämiä. Vain siten moottoriöljy voidaan suodattaa tehokkaasti. Siksi on erittäin tärkeää, että käytät myös korkealaatuisia moottoriöljyjä. Verkkokaupassamme tarjoamme tietysti myös laadukkaita moottoriöljyjä, joilla on kaikki tarvittavat valmistajan hyväksynnät.

Miksi pitää käyttää vain korkealaatuisia merkkisuodattimia?

Suodatusta varten moottoriöljy suodatetaan joko päävirtaussuodattimen, ohitussuodattimen tai ohitus- ja päävirtaussuodattimen yhdistelmän kautta. Ohitussuodattimen etuna on, että huokoskoko voi olla jopa pienempi kuin päävirtaussuodattimessa. Huokoskoko ja käytetty suodatinmateriaali määräävät myös öljyn paineen ja virtausnopeuden. Tuntemattoman tai epäilyttävän alkuperän omaavissa halvoissa öljynsuodattimissa on vaarana, että ne eivät ole alkuperäisiä tuotteita.

Ulkoisesti öljynsuodatin voi näyttää identtiseltä kuin alkuperäinen, mutta huokoskoko, suodatinmateriaali ja rakenne voivat olla täysin erilaiset ja siten huonommat. Vaarana on, että suodatin ei suodata lainkaan tai vain riittämättömästi; lisäksi virtausnopeudet eivät sovi. Siksi erityisesti moottoriöljynsuodattimen kohdalla korkea laatu, jollaista tarjoamme autovaraosamyymälässämme, on välttämätöntä. Merkkivalmistajat panostavat usein paljon aikaa ja rahaa entistä parempien öljynsuodattimien kehittämiseen.

Mitä öljynsuodattimia on olemassa?

Sillä, onko kyseessä ohivirtaus- vai päävirtaussuodatin, ei ole sinulle enimmäkseen merkitystä. Paitsi jos olet asentanut ohitukseen myös mikrosuodattimen tai tarvitset polttomoottoriin kaksi suodatinta. Muuten erotetaan toisistaan suodatinpatruunat eli kertakäyttöiset suodattimet ja suodatinkasetit. Suodatinpatruuna on usein varustettu vedenerottimella. Suodatinkasetti on yleensä valmistettu paperista.

Mitä muuta pitäisi huomioida öljynsuodatinta ostaessa?

Etenkin suodatinkasetin osalta voi olla erilaisia öljynsuodattimia ajoneuvon varusteista riippuen. Valmistusvuodesta (huomaa mallipäivitys), mutta myös varustelusta riippuen päätetään erilaisista suodattimista, esimerkiksi jos öljynsuodatinkotelo on vaihtoehtoisesti varustettu öljynjäähdyttimellä tai ei. Oikean öljynsuodattimen määrittämiseksi löydät yksityiskohtaiset tiedot kaikista yksittäisistä tuotekuvauksista.

Mitä on otettava huomioon öljynsuodatinta vaihdettaessa?

Öljynsuodatinpatruunoita vaihdettaessa tarvitaan erityinen öljynsuodatinavain. Ennen kuin asetat uuden öljynsuodattimen paikalleen, voitele kumitiiviste pienellä määrällä öljyä (voi olla myös käytettyä öljyä). Näin varmistat, että tiiviste on todella ehdottoman tiivis. Kiristä suodatin tunnustellen, eli käsin kiristettynä. Ajoneuvovalmistajat antavat tietoja oikeista kiristysmomenteista korjaamokäsikirjassa.

Miten öljynsuodatin hävitetään oikein?

Vanhaa suodatinta ja käytettyä öljyä ei saa laittaa sekajätteeseen. Voit hävittää ne kotitalouskäyttöön tarkoitetuissa kierrätyskeskuksissa. Voit myös kysyä huoltoasemilta ja korjaamoilta, voiko öljynsuodattimen ja öljyn hävittää sinne.

Kuinka usein öljynsuodatin on vaihdettava?

Yleistä vastausta ei ole. Uusissa ajoneuvoissa käytetään usein matalaviskositeettista tai pitkäikäistä öljyä ja öljynsuodattimen vaihtoväliä säädetään sen mukaan. Ajoneuvon valmistajan huoltotarkastusvihko auttaa usein tässä tehtävässä. Hieman vanhemmissa ajoneuvoissa on sen sijaan yleensä määritetty kiinteät vaihtovälit, jotka ovat tietty ajokilometrimäärä tai tietty aika (riippuen siitä, kumpi saavutetaan aikaisemmin).

Voit myös joutua valitsemaan talvi- ja kesäöljyn välillä. Vanhemmat autot ovat usein ajoneuvoja, joilla on ajettu hyvin vähän. Etenkin kaasutinmoottoreissa moottoriöljyyn valuu paljon bensiiniä mäntien kautta. Koska tämä vaikuttaa moottoriöljyn voiteluominaisuuksiin, öljyn- ja suodattimenvaihdon tulisi perustua liikkumistottumuksiin (pitkä, lyhyt, tiheä jne.).

Tilaa öljynsuodatin ja moottoriöljy edullisesti ja laadukkaasti varaosien verkkokaupastamme

Oikean öljynsuodattimen tilaat kätevästi autovaraosien verkkokaupastamme. Kyseessä ovat yksinomaan laadukkaat tuotteet, joita tarjoamme edullisin ehdoin. Tilaa öljynsuodattimen kanssa myös valmistajan hyväksymää merkkiöljyä. Kun olet onnistuneesti suorittanut tilausprosessin, toimitamme tilauksesi välittömästi.