Matkatavaroiden kuljetus

Sytytystulpan pistokkeet

(löytyi 29 tulosta)

Sytytystulpan pistoke on tärkeä osa bensiinimoottorilla varustettujen autojen sytytysjärjestelmää, ja sillä on suuri merkitys sytytyskaapelin ja sytytystulpan välisenä yhteytenä. Sytytystulpan pistoke voi kulua tai vaurioitua muista syistä suuren kuormituksen vuoksi. Se on usein vastuussa monista epäonnistumisista ja ongelmista. Heti kun sytytystulpan pistokkeeseen ilmaantuu ensimmäisiä vaurio-oireita, se on vaihdettava. Löydät sopivat sytytystulppapistokkeet verkkokaupastamme Motointegratorista.

Varaosat TRW

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Sytytystulpan pistokkeet.

Kaikki valmistajat

Sytytystulpan toiminta

Sytytystulpan korkki pitää sisällään sytytystulpan, joka koostuu keraamisessa eristeessä olevasta metallisydämestä. Tätä metalliydintä ympäröi metallikuori. Metallikuori koostuu sylinterin päähän kierteestä, joka on käännetty sylinterin päähän ja jossa on kuusikulmainen poikkileikkaus. Sytytystulpan liitin otetaan vastaan tätä kautta, mikä mahdollistaa sytytystulpan asentamisen ja irrottamisen sytytystulppaavaimella. Sytytyskelan tuottama sytytysjännite siirretään sytytyskaapelin kautta sytytystulppiin. Siinä sytytyskipinä hyppää keraamisesti eristetyn keskielektrodin ja maadoituselektrodin välillä. Palamisprosessi käynnistyy. On tärkeää, että sytytystulppien lämpöarvot on mukautettu elektrodien rakenteen ja moottorin etäisyyden mukaan.

Sytytystulpan liittimen rakenne ja toiminta

Sytytystulpan liittimen on saatava aikaan mahdollisimman häviötön kosketus sytytystulpan ja sytytyskaapelin välille. Vain tällä tavoin voidaan taata sytytyksen täydellinen toiminta kaikissa olosuhteissa. Tätä varten sytytystulpan liitin kiinnitetään suoraan vastaavaan sytytyskaapeliin ja kytketään sytytystulppaan. Näin liitäntä voidaan helposti irrottaa, jotta sytytystulppa ja sytytystulpan korkki voidaan vaihtaa tai testata. Sytytystulppaliittimet on yleensä taivutettu, jotta sytytyskaapeli ei taittuisi ja jotta ne olisi helpompi vaihtaa. Joissakin moottorivaihtoehdoissa ne voivat olla myös suoria. Lisäksi sytytystulpan liitin tiivistää sytytystulpan yhteyden likaa ja kosteutta vastaan. Se tarjoaa myös tarvittavan eristyksen sytytystulpan ja tulpan kotelon välille.

Nykyaikaisissa sytytystulppaliittimissä on usein muovikotelo tai kuminen suojakorkki. Muissa nykyaikaisissa moottoreissa on sytytystulppaliittimet, joissa sytytyselektroniikka on integroitu suoraan sytytystulppaliittimeen. Sytytystulppaliittimissä on usein integroitu vastus radiohäiriöiden poistamiseksi. Vastuksen arvo voi vaihdella sovelluksen mukaan. Jos viallinen sytytystulpan liitin vaihdetaan, sen vastusarvon on oltava sama kuin edellisen osan.

Useimmissa nykyaikaisissa autoissa sytytystulpan liitintä ei enää voi vaihtaa, koska se on pysyvästi kytketty sytytyskaapeliin. Tässä tapauksessa ainoa ratkaisu on vaihtaa koko sytytyskaapeli uuteen. Tällöin kaikki sytytyskaapelit on vaihdettava.

Sytytystulpan liittimet: Viat

Sytytysjärjestelmän osana sytytystulpan liittimet altistuvat suurille kuormituksille polttomoottorin käytön aikana. Sytytystulpan liittimeen kohdistuu usein suuria rasituksia polttomoottorin suuren lämpökuormituksen ja jatkuvan tärinän vuoksi. Sytytystulpan liittimen materiaali kuluu. Myös tulpan kosketuspinnat syöpyvät. Vanhemmat sytytystulpan liittimet voivat myös kulua eivätkä enää istu tiukasti sytytystulppaan. Tämä voi johtaa kosketusongelmiin.

Toisinaan vian syynä voi olla myös sytytystulpan liittimen mekaaninen vaurio. Oireet voivat olla moninaisia. Jos näin käy, ennen sytytystulpan liittimen vaihtamista on tarkistettava, onko syy todella tässä komponentissa vai kenties jossain muualla.

Sytytystulpan liittimen vian syyt:

  • Sytytystulpan liittimen korroosio
  • Sytytystulpan liittimen kuluminen suuren ajokilometrimäärän vuoksi
  • Lämmön ja tärinän aiheuttama jatkuva rasitus komponenttiin
  • Sytytystulpan korkin vaurioituminen sytytystulppaa irrotettaessa
  • Sytytystulpan liittimen materiaalin vanheneminen

Viallisen sytytystulpan liittimen mahdolliset oireet:

  • Ajoneuvon huono käyttäytyminen käynnistettäessä
  • Moottorin ohjausvalon syttyminen
  • Sylinterin toimintahäiriö
  • Virheellinen syttyminen moottorin käytön aikana
  • Virheellinen sytytys ajon aikana
  • Moottorin epätasainen käynti

Sytytystulpan tulpan vaihtaminen itse

Monissa nykyaikaisissa autoissa sytytystulpan liitintä ei enää voi vaihtaa. Vanhemmissa ajoneuvoissa on vielä vaihdettavat tulpat, joten voit vaihtaa ne itse. Useimmissa tapauksissa sytytystulpan liitin liitetään sytytyskaapeliin kierteellä. Kun haluat irrottaa vanhan sytytystulpan liittimen, irrota sytytyskaapeli liittimestä kääntämällä sitä vastapäivään. Näin voit vetää sen irti kaapelista.

Ennen uuden sytytystulppaliittimen asentamista sytytyskaapelin päälle on ehkä laitettava suljettu tiivistysholkki. Voit sitten ruuvata uuden pistokkeen sytytyskaapeliin päinvastaisella tavalla. Asennus on valmis ja sytytysjärjestelmä on käyttövalmis.

Osta sytytystulppaliittimiä halvalla verkossa

Sytytystulpan liittimen vaihtokustannukset autokorjaamossa voivat vaihdella sytytysjärjestelmän rakenteesta ja työmäärästä riippuen. Voit säästää rahaa ostamalla uuden sytytystulpan liittimen edullisesti verkosta. Motointegrator varastoi noin 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta, mukaan lukien sytytystulppien liittimet sellaisilta valmistajilta kuin NGK, VALEO, BERU BY DRIV, BOSCH ja FEBI Bilstein. Valikoimassamme on myös muita huippumerkkejä. Vastaavat osat näytetään selkeästi ajoneuvon valmistajan ja mallin syöttämisen jälkeen. Näin voit kätevästi vertailla hintoja ja valita komponentit.

Parhaat tuotteet kategoriasta Sytytystulpan pistokkeet

Sijoituskriteerit