Raitisilmasuodattimet

Virranjakajan pyörijät

(löytyi 95 tulosta)

Virranjakajan pyörijällä - on erittäin tärkeä tehtävä moottorissa. Se välittää sytytyspuolan virran sytytystulppiin ja käynnistää siten moottorin.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Virranjakajan pyörijät.

Kaikki valmistajat

Vaikka kyseessä olisi vain pieni, edullinen komponentti: Sytytysvirran jakajan sormessa olevat viat voivat tehdä ajoneuvon ajokelvottomaksi. Korvaaminen on kuitenkin melko yksinkertaista ja nopeaa. Tarvitset vain oikean varaosan. Löydät sen Motointegratorista. Täällä voit luottaa korkeaan laatuun, suureen valikoimaan ja nopeaan toimitukseen.

Mikä on sytytysvirran jakajan sormi?

Sytytysvirran jakajan sormi sijaitsee ajoneuvossa jakajan korkin alla suoraan nokka-akselilla tai sen lähellä. Sytytysvirranjakajan sormen tehtävänä on välittää sytytysvirta sytytyskelalta sytytystulppiin.

Sytytysvirranjakajan sormi on siis välttämätön moottorin käyttämiseksi, ja se on osa sytytysjärjestelmää. Sytytystulppa synnyttää kipinän ja saa siten aikaan sylinterissä olevan kaasu-ilmaseoksen räjähdyksen, joka työntää mäntää ylöspäin ja tuottaa siten voiman ajoneuvon liikuttamiseksi.

Sytytysvirranjakajan sormi on erittäin tarkka komponentti, koska sen on paitsi välitettävä sytytysvirta, myös osuttava oikeaan aikaan. Sytytyksen on tapahduttava optimaalisena ajankohtana männän kierrossa. Siksi sytytysvirran jakelija on kytketty kaikkiin sylintereihin.

Mitä sytytysvirranjakajan sormien muunnelmia on olemassa?

Nykyaikaisten ajoneuvojen sytytysvirranjakajan sormi toimii täysin elektronisesti. Tässä sytytystyypissä sytytyskelasta on suora yhteys sytytystulppiin. On kuitenkin olemassa muitakin muunnelmia.

On esimerkiksi olemassa elektronisia sytytysjärjestelmiä, jotka jakavat kelan virran mekaanisesti, mutta ohjaavat sytytyksen ajoitusta elektronisesti. Erityisesti sytytyskulman säätöä ohjataan elektronisesti.

Hyvin vanhoihin ajoneuvoihin on usein asennettu kelasytytys. Tässä tapauksessa sytytyksen ajoitus määräytyy sytytysvirranjakajan sormen pyörimisestä. Uudemmissa ajoneuvoissa tätä tekniikkaa ei enää käytetä, koska sen tarkkuus on puutteellinen ja kuluminen on suurempaa kuin (täysin) elektronisissa sytyttimissä.

Myös sytytyskeloja on erilaisia malleja. Vanhemmissa ajoneuvoissa käytetään kuppisytytyskeloja. Uudemmissa ajoneuvoissa käytetään jakelusytytyskeloja ja lohkosytytyskeloja.

Sytytysvirran jakajan sormi viallinen? Syyt ja oireet

Miksi sytytysvirranjakajan sormi hajoaa? Nykyaikaiset täysin elektroniset sytytysjärjestelmät voivat vaurioitua ulkoisten mekaanisten vaikutusten vuoksi (esim. onnettomuuden seurauksena).

Yleisempiä ovat kuitenkin sähköiset syyt, kuten ylijännite. Tällaiset viat ovat yleisimpiä vahinkotyyppejä ajoneuvoissa, joihin tunnetusti asennetaan yhä enemmän elektroniikkaa.

Valitettavasti täysin selviä oireita ei ole. Ongelmat sytytysvirran jakelusormessa ilmenevät samalla tavalla kuin vikoja muilla sytytysjärjestelmän alueilla. Syy voi siis aina olla myös sytytyskelassa, sytytystulpissa tai sytytyskaapeleissa.

Ongelmia voi esiintyä moottoria käynnistettäessä ja ajon aikana. Sitten moottori ei käynnisty tai pysähtyy ajon aikana.

Syyt voivat olla moninaiset. Sytytyskaapeli kulkee sytytysvirranjakajan sormen ja sytytyskelan välillä. Tämä voi löystyä ja aiheuttaa syttymishäiriöitä. Muita mahdollisia syitä tällä alueella ovat maadoituskaapeli, joka voi irrota akusta. Nämä ongelmat on suhteellisen helppo tunnistaa ja korjata.

Joskus myös saastuminen ja kosketuspisteet voivat olla syynä ongelmiin sytytysvirranjakajan sormessa ja sytytysjärjestelmässä. Tässä tapauksessa voi olla suositeltavaa irrottaa kaikki osat ja puhdistaa kosketuspisteet.

Sytytysvirran jakajan sormen korjaaminen: Näin se tehdään

Sytytysjärjestelmän komponenttien materiaalikustannukset ovat hyvin alhaiset. Koska ongelmat johtuvat hyvin usein useista komponenteista, koko sytytysjärjestelmä vaihdetaan yleensä korjaamolla käynnin yhteydessä.

Jos vain sytytysvirran jakajan sormi on vaihdettava, se irrotetaan konepellin avaamisen jälkeen ja vaihdetaan uuteen osaan. Viallisen jakotukin vaihtaminen on yhtä yksinkertaista. Tässä tapauksessa vain sytytyskaapelit on irrotettava ja kytkettävä uuteen jakotukkiin. Korkki kiinnitetään yleensä klipseillä tai ruuveilla, jotka on myös asennettava uudelleen.

Sytytyskaapelit on parasta vaihtaa yksi kerrallaan, jotta vältytään virheiltä järjestyksessä.

Vaihdon yhteydessä on tärkeää, että uudet osat ovat yhteensopivia ajoneuvon moottorin kanssa. Erityisesti sytytystulppien kohdalla väärä tuote voi aiheuttaa vakavia moottorivaurioita.

Tilaa sytytysvirran jakajan sormet ja muut sytytysjärjestelmän osat Motointegratorilta

Sytytysvirranjakajan sormi tai muut sytytysjärjestelmän osat ovat viallisia? Tilaa sitten korvaavat osat kätevästi verkossa Motointegratorista. Meillä on noin 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta, joten tarjoamme autojen osia lähes kaikkiin merkkeihin ja malleihin. Etsi tiettyä tuotetta tai näytä helposti ajoneuvoosi sopivat tuotteet suodatintoiminnon avulla.

Motointegrator ei ainoastaan tarjoa ainutlaatuisen laajaa ja syvää valikoimaa kilpailukykyisin hinnoin, vaan takaa myös palvelun korkeimman laadun. Toimitamme varaosat 2-4 arkipäivän kuluessa.

Mutkaton palautus ja erilaiset maksutavat ovat meille itsestäänselvyyksiä.

Parhaat tuotteet kategoriasta Virranjakajan pyörijät

Sijoituskriteerit