-5€ kaikesta

Termostaatit

(löytyi 1633 tulosta)

Jäähdytysnestetermostaatin tehtävänä on säätää jäähdytysnesteen lämpötilaa. Viallinen komponentti aiheuttaa useita selviä oireita. Ajoneuvosi käy esimerkiksi kuumana. Samalla jäähdytysnesteen lämpötilan merkkivalo syttyy, vaikka jäähdytysnesteen taso on kunnossa. Lisäksi käy niin, että moottorilla kestää kauan saavuttaa optimaalinen käyttölämpötila. Etsitkö uutta jäähdytysnestetermostaattia Mersuun, Audiin, Volkkariin tai muuhun merkkiin? Silloin Motointegrator on oikea paikka sinulle.

Valmistaja CONTITECH

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Termostaatit.

Kaikki valmistajat

Mitkä ovat jäähdytysnestetermostaatin tehtävät ajoneuvossa?

Jäähdytysnestetermostaatin tehtävänä on säätää jäähdytysnesteen lämpötilaa. Näin se nostaa moottorin nopeasti oikeaan käyttölämpötilaan ja säilyttää sen. Tätä tarkoitusta varten on olemassa pieni ja suuri jäähdytysnestepiiri. Jos käynnistät moottorin sen ollessa kylmä, termostaatti on kiinni. Jäähdytysneste virtaa aluksi yksinomaan moottorin läpi, pienessä jäähdytyspiirissä. Sen olennaisia osia ovat vesipumppu ja matkustamon lämmitysjärjestelmän lämmönvaihdin. Mukana on myös itse moottorilohko. Heti kun moottorin käyttölämpötila on saavutettu, termostaatti avautuu. Jäähdytysnesteen jäähdytin on liitetty pieneen jäähdytyspiiriin. Näin saadaan suuri jäähdytyspiiri.

Termostaattityypit

Jäähdytysnestetermostaatteja on kahdenlaisia jäähdytysnesteenvirtauksen säätöön. Klassinen malli säätelee jäähdytysnesteen liikettä paisuntaelementin avulla. Vaihtoehtoisesti on olemassa karttatermostaatti, jossa on sähköinen toimilaite. Molemmat vaihtoehdot on varustettu jousilevyllä. Tämä avaa ja sulkee pienen ja suuren jäähdytyspiirin välisen reitin. Tämä tapahtuu, kun jäähdytysneste alittaa tai ylittää avautumislämpötilan. Joissakin tapauksissa termostaatissa on toinen levy. Tämä liikkuu samanaikaisesti ensimmäisen kanssa. Se sulkee jäähdytysnestepumpun ja jäähdytysnestetermostaatin välisen oikosulkuputken.

Tarkista jäähdytysnesteen termostaatti: näin tunnistat vian

Kaksi merkkiä viittaa vialliseen jäähdytysnestetermostaattiin. Moottori saavuttaa käyttölämpötilansa liian nopeasti ja käy kuumana. Vaihtoehtoisesti se lämpenee liian hitaasti tai ei saavuta vaadittua lämpötilaa. Molemmissa tapauksissa termostaatti jumittuu. Se näyttää olevan pysyvästi kiinni tai auki. Jälkimmäinen johtuu esimerkiksi juuttuneesta männästä. Vaihtoehtoisesti etenevä korroosio johtaa vikaan komponentissa. Harvinaisempaa on, että jokin vieras esine jumittaa auki olevan termostaatin niin, että se ei voi sulkeutua. Joskus myös sen jousilevy tukeutuu termostaatin koteloon. Jos tuet irtoavat, kyseinen auton osa jää löysästi roikkumaan jäähdytysvesivirtaukseen.

Jos jäähdytysnesteen termostaatti jää pysyvästi kiinni, syynä on esimerkiksi vuotava tiiviste. Sen seurauksena vaha, joka on klassisissa termostaateissa oleva paisunta-aine, vuotaa ulos. Se puuttuu tarvittaviin työprosesseihin, joten jousilevy ei voi avautua. Karttatermostaatissa sähköisen toimilaitteen vika on syynä pysyvään sulkemiseen. Tämä voi tapahtua, jos jäähdytysnestettä pääsee ulostuloon männän liikkeen vuoksi.

Jäähdytysnesteen termostaatin vaihtaminen itse - onko se mahdollista?

Jos jäähdytysnesteen termostaatti on vaurioitunut, on suositeltavaa vaihtaa osa nopeasti. Tämä on tehtävä viipymättä, jotta moottorissa ei ilmene vikoja. Motointegratorista löydät ajoneuvoosi tarvitsemasi varaosan. Voit vaihtaa moottorin osan itse. Tätä varten on järkevää tyhjentää ensin jäähdytysneste. Jos näin ei tehdä, jäähdytysneste leviää moottoritilaan, joka vaikeuttaa sen keräämistä.

Kun haluat vaihtaa termostaatin, etsi moottorilohkon läheltä jäähdytysnesteletku, jossa on suuri hylsy. Siellä sijaitsee etsimäsi auton osa. Hylsy on kiinnitetty kahdella ruuvilla. Autosta riippuen näihin voi olla vaikea päästä käsiksi. Saatat tarvita erikoisavainta tai joudut poistamaan häiritseviä osia. Kun tämä on tehty, aseta säiliö moottorin alle. Löysää sitten jäähdytysnestetermostaatin kansi. Tämä voi aiheuttaa jäähdytysnesteen vuotamisen.

Irrota termostaatti ja tiiviste kotelosta. Vaihda ensin termostaatin kannen tiiviste. Aseta sitten uusi varaosa muovikoteloon. Kiinnitä se moottoriin. Varmista, että asetat sen suoraan paikalleen etkä kallista sitä. Älä koskaan työnnä osaa väkisin sisään. Jos mekaaninen vaurio tapahtuu, tarvitaan uusi jäähdytysvesitermostaatti.

Kun vaihto on tehty, kiinnitä kotelon ruuvit. Kiristä ne säädettyyn momenttiin. Täytä sitten jäähdytysneste uudelleen. Odota useita minuutteja paisuntasäiliön täyttämisen jälkeen. Jos neste leviää letkuihin, sen taso laskee automaattisesti. Käynnistä ajoneuvon moottori ja anna sen lämmetä. Jäähdytysjärjestelmä on itsestään tuulettuva.

Täydennä tarvittaessa jäähdytysnesteen taso. Tason tulisi aina olla "Min" ja "Max" -merkkien välissä. Jos se ei enää muutu, termostaatin vaihto ja tyhjennys on suoritettu.

Tilaa korkealaatuisia jäähdytysnestetermostaatteja nopeasti ja edullisesti

Jos etsit edullisia varaosia ajoneuvoosi, tarjoamme sinulle laajan valikoiman yli viittä miljoonaa tuotetta. Niiden joukossa on lukuisia jäähdytys- ja ilmastointilaitteiden osia. Jäähdytysnestetermostaattimme tulevat sellaisilta valmistajilta kuin mm:

  • Perkins
  • Vernet
  • BEHR
  • WAHLER

Motointegrator-varaosat sopivat moniin ajoneuvomerkkeihin ja -tyyppeihin. Voit rajata tuotehakuasi kategorioidemme avulla. Vaihtoehtoisesti voit syöttää halutun osan osanumeron hakukenttään. Laajan varaosavalikoimamme lisäksi hyödyt salamannopeasta toimituksesta.

Parhaat tuotteet kategoriasta Termostaatit

Sijoituskriteerit