5% alennusta koko valikoimasta

Termostaatit

(löytyi 1456 tulosta)

Moottori toimii optimaalisesti vain, jos myös tarvittava polttoaine pääsee moottorin palotilaan täysin puhtaana ja ilman epäpuhtauksia. Tästä syystä jokaisessa polttomoottorilla varustetussa ajoneuvossa on vähintään yksi polttoainesuodatin. Siksi se on erittäin tärkeä osa moitteettomasti toimivan moottorin kannalta, ja se voi vaikuttaa vastaavasti moottorin käyttöikään.

10% alennusta MP-vaatteista ADRENALINE

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Termostaatit.

Kaikki valmistajat

Mihin polttoainesuodattimia käytetään?

Ei ole väliä, minkä tyyppistä polttoainetta käytetään. Dieselautot tarvitsevat dieselpolttoainesuodattimen, kun taas bensiinimoottoriautot tarvitsevat vastaavan polttoainesuodattimen bensiinimoottoreita varten. Suodattimen tehtävänä on suodattaa pienimmätkin likapartikkelit polttoaineesta. Polttoainesuodatin voi myös poistaa vettä polttoaineesta.

Vaikka tavalliset polttoaineet olisivat erittäin korkealaatuisia, on silti mahdollista, että säiliöön pääsee vettä tai likaa. Tällä voi tietyissä olosuhteissa olla vakavia seurauksia. Erityisesti vanhempien moottoreiden kaasuttimet ja nykyaikaisten ajoneuvojen moottoreiden polttoaineen ruiskutusjärjestelmät toimivat erittäin luotettavasti vain, jos polttoaine on myös todella puhdasta. Tästä syystä on olemassa polttoainesuodattimia, jotka suodattavat polttoaineesta joko vettä tai likapartikkeleita. Kaikenlaiset likahiukkaset voivat aiheuttaa kulumista ja tukkia polttoaineen käsittelyjärjestelmän hienot reiät. Vesi taas voi aiheuttaa korroosiota polttoaineen ruiskutusjärjestelmään. Molemmat polttoaineen epäpuhtaustyypit aiheuttavat tärkeiden komponenttien vikaantumisen. Pahimmassa tapauksessa tämä voi johtaa moottorin pysähtymiseen. Polttoainesuodattimilla on näin ollen erittäin tärkeä ja usein aliarvioitu merkitys käyttöturvallisuuden kannalta.

Saatat ihmetellä, miten on mahdollista, että vettä pääsee säiliöön. Tämä on melko helppo selittää. Nykyään autoihin asennetaan pääsääntöisesti muovisäiliöitä. Monissa autoissa ja malleissa on kuitenkin edelleen metallisäiliö. Tankatessasi sinun on aina avattava tankki huoltoasemalla. Säiliöön pääsee vain hyvin viileää polttoainetta huoltoaseman maanalaisista säiliöistä. Varsinkin lämpiminä kuukausina viileän polttoaineen on jäähdyttävä ja vapautettava kosteutta prosessin aikana. Näin säiliöön voi muodostua kondenssia. Polttoainesuodattimen on myöhemmin suodatettava luotettavasti pois juuri tämä kondensaatio.

Missä polttoainesuodattimet sijaitsevat ajoneuvossa?

Polttoainesuodattimet sijaitsevat yleensä omassa kotelossaan. Tämä kotelo on integroitu moottoriin.

Onko jokaisessa ajoneuvossa polttoainesuodatin?

Jokaisessa polttomoottorilla varustetussa ajoneuvossa on vähintään yksi polttoainesuodatin. Ei ole väliä, käytetäänkö polttomoottorin toimintaan bensiiniä vai dieseliä.

Polttoainesuodattimien tyypit

Polttoainesuodattimia on saatavana eri malleja. Saatavilla on seuraavat polttoainesuodatinmallit:

 • Spin-on-polttoainesuodattimet: Spin-on-polttoainesuodattimet ovat aina yksi yksikkö. Tämä yksikkö koostuu suodattimesta ja kotelosta. Huoltotöiden tai viallisen polttoainesuodattimen yhteydessä koko laite vaihdetaan.
 • Polttoainesuodattimen elementit: Myös nämä polttoainesuodattimet sijaitsevat omassa kotelossaan. Tämä on myös integroitu moottoriin. Elementit voidaan kuitenkin vaihtaa yksitellen.
 • Polttoainesuodattimet: Tämäntyyppiset polttoainesuodattimet on sijoitettu polttoainelinjaan. Tässäkin tapauksessa suodatinelementit ja kotelo muodostavat kokonaisuuden. Jos on syytä vaihtaa, koko yksikkö vaihdetaan.

Viallisen polttoainesuodattimen vaihtaminen

Viallinen polttoainesuodatin ei ole korjattu. Se korvataan aina. Jotkin merkit viittaavat siihen, että suodatin on viallinen:

 • Moottori ei enää tuota täyttä tehoa.
 • Polttoaineen kulutus kasvaa merkittävästi.
 • Moottori alkaa nykiä ylämäkeen ajettaessa.
 • Moottoria on vaikea käynnistää tai se sammuu.
 • Ajoneuvon nivelletyissä osissa voi olla polttoainetahroja.

Näihin viallisen polttoainesuodattimen merkkeihin voi olla useita syitä. Yleisimpiä ovat:

 • Moottori on käynyt tyhjäkäynnillä hyvin pitkään.
 • Polttoaine ei vastaa standardeja ja on huonolaatuista.
 • Polttoainesuodatinta ei ole asennettu oikein.
 • Polttoainejärjestelmään on kertynyt paljon likapartikkeleita.

Jos sinulla on tarvittavat työkalut, voit vaihtaa polttoainesuodattimen itse. Mutta ennen kuin aloitat sen muuttamisen, on tehtävä tarvittavat valmistelut. Tähän kuuluu myös se, että sinulla on sammutin valmiina. Vaihdon tulisi tapahtua myös paikassa, joka on hyvin tuuletettu. Muista minimoida polttoainejärjestelmän paine ja irrottaa akku.

Suositut polttoainesuodattimien valmistajat

Kuten muitakin ajoneuvon varaosia, myös polttoainesuodattimia valmistetaan useilta eri valmistajilta. Valikoimassamme on esimerkiksi seuraavien valmistajien varaosapolttoainesuodattimia:

 • Mann-suodatin
 • Knecht suodatin
 • Herth & Buss
 • Mahle
 • Hengstin suodatin
 • Magneti Marelli
 • Delphi Technologies
 • Valeo
 • Kolbenschmidt

Osta polttoainesuodattimia verkossa Motointegratorilta

Valikoimassamme on noin viisi miljoonaa varaosaa ja tarviketta. Löydät oikean polttoainesuodattimen malliisi helposti ja kätevästi hakusivun tai verkkokauppamme vastaavan luokan kautta.

Parhaat tuotteet kategoriasta Termostaatit

Sijoituskriteerit