Raitisilmasuodattimet

Tuulettimen kytkimet

(löytyi 266 tulosta)

Tuulettimen kytkintä käytetään moottorin jäähdyttämiseen, ja sitä kutsutaan myös Visco-kytkimeksi. Kytkimessä oleva venttiili säätelee moottorin jäähdytyksestä vastaavan erikoisöljyn vapautumista. Näin jäähdytystuuletin optimoi oman suorituskykynsä polttoaineen säästämiseksi ja mahdollisimman hiljaisen toiminnan varmistamiseksi.

Motointegratorista voit helposti tilata jäähdytystuulettimen kytkimen verkossa eri valmistajilta, kuten NRF, Thermotec, Mahle, Hans Pries tai Sachs. Valitse suuresta valikoimasta laadukkaita tuulettimen kytkimiä.

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Tuulettimen kytkimet.

Kaikki valmistajat

  • Abarth
  • Acura
  • Aixam
  • Alfa Romeo
  • Andoria
  • ARO
  • Aston Martin
  • Audi
  • Austin
  • Avia
  • Bedford
  • Bentley
  • BMW
  • Buick
  • Cadillac

Millaisia tuuletinkytkimien muunnelmia on olemassa?

Tuulettimen kytkin sijaitsee ajoneuvosi voimansiirrossa. On olemassa erilaisia rakennustyyppejä. Toisaalta tuulettimen kytkintä voidaan käyttää hihnalla. Toisaalta jäähdytystuuletin voidaan asentaa suoraan kampiakselille. Tässä tapauksessa puhallin toimii suoraan moottorin voimalla. Puhaltimen kytkimen teho on vaihteleva ja riippuu moottorin jäähdytystarpeesta.

Tämä jäähdytystarve mitataan anturilla. Anturi aktivoi tuulettimen kytkimen. Myös anturien rakenteessa on eroja. On olemassa termostaattisia ja elektronisia antureita.

Elektroniset anturit mittaavat esimerkiksi moottorin ja vaihteiston öljyn lämpötilaa, ulkoilman lämpötilaa ja jäähdytysnesteen lämpötilaa. Tätä vaihtoehtoa käytetään pääasiassa raskaissa hyötyajoneuvoissa ja maatalousajoneuvoissa. Termostaattiantureita puolestaan käytetään yhä useammin henkilöautoissa.

Mikä on tuulettimen kytkimen tarkoitus?

Puhaltimen kytkin jäähdyttää moottoria säätämällä puhaltimen nopeutta. Näiden komponenttien käyttö ei ole vähiten tehokkuuskysymys. Hyvä tuuletinkytkin vähentää polttoaineen kulutusta ja pidentää moottorin käyttöikää.

Jos moottorin teho on alhainen, ilmavirran jäähdytys riittää yleensä poistamaan lämmön moottorin alueelta. Silloin riittää alhainen tuulettimen nopeus. Moottorin tehon kasvaessa on kuitenkin olemassa moottorin ylikuumenemisen vaara. Puhaltimen kytkimet reagoivat tähän hyvin nopeasti antureiden avulla ja lisäävät jäähdytystehoa.

Puhaltimen kytkin säätää nopeuden optimaalisesti jäähdytystarpeen mukaan. Näin säästetään polttoainetta ja toisaalta vältetään tarpeettoman häiritsevä taustamelu.

Mitkä merkit viittaavat tuulettimen kytkimen vikaan?

Miten voit todeta, onko jäähdyttimen tuulettimen kytkimessä ongelma? Siihen viittaavat erilaiset oireet.

  • Moottorin lämpötila nousee voimakkaasti. Tämä pätee erityisesti suuressa kuormituksessa (esimerkiksi ylämäkeen ajettaessa) ja hitaasti liikkuvassa liikenteessä korkeissa lämpötiloissa kesällä.
  • Huomaat epätavallisia ääniä tai tärinää.
  • Polttoaineen kulutus kasvaa ilman muuta selitystä.

Puhaltimen kytkin toimii sitä tehokkaammin, mitä korkeammaksi moottorin lämpötila nousee. Mallista riippuen voit tarkistaa, että se toimii oikein. Kun moottori on lämmin, paina kaasua ja kuuntele nopeuden kasvaessa lisääntyvää ääntä, joka muistuttaa hieman turbiinia.

Sinun pitäisi myös huomata voimakkaampi ilmavirtaus. Jos näin on molemmissa tapauksissa, puhaltimen kytkin on ehjä. Jos et voi tehdä tällaisia havaintoja, kyseessä voi olla vika.

Aina ei ole mahdollista määrittää tarkasti, onko vika jo olemassa. Erityisesti piilevä melun kehittyminen ja tärinä voivat myös ilmoittaa viasta sen alkuvaiheessa.

Vian syynä voi olla myös rikkinäinen termostaatti. Tämä voi aiheuttaa sen, että moottorin lämpötila ei rekisteröidy oikein ja jäähdyttimen tuulettimelle lähetetään vääriä signaaleja.

Vaikka autosi ei lämpenisikään sisältä, syy voi olla jäähdyttimen tuulettimessa. Vika voi aiheuttaa sen, että tuuletin käy jatkuvasti täydellä nopeudella, mikä johtaa liialliseen jäähdytykseen.

Korjaus: menettely ja kustannukset

Voit vaihtaa jäähdyttimen tuulettimen kytkimen itse, jos sinulla on paljon taitotietoa ja välineitä. Tämä ei kuitenkaan ole aina helppoa. Ensinnäkin on määritettävä, missä ongelma tarkalleen ottaen piilee. Joskus itse jäähdyttimen tuuletin on viallinen, joskus vain termostaatti.

Tarkka vaihtomenettely vaihtuu myös valmistajasta ja mallista riippuen. Tämä koskee myös työpajalla käynnin vaatimaa aikaa ja siihen liittyviä kustannuksia.

Parhaassa tapauksessa riittää, että tuulettimen liitäntätulppa irrotetaan ja ruuvataan irti korjausta varten. Ajoneuvosta riippuen voi kuitenkin olla tarpeen purkaa muita osia. Vastaavasti työpajakäynnin mahdolliset kustannukset vaihtelevat suuresti. Jäähdyttimen tuulettimia saa varaosina noin 60 eurosta alkaen. Yksittäisiä komponentteja, kuten puhallinmoottoreita, on saatavilla jo 20 eurolla.

Puhaltimen kytkimen vikoja ei pidä lykätä. Vakavan vaurion sattuessa on olemassa moottorin ylikuumenemisvaara ja vakavia seurauksia.

Tilaa tuulettimen kytkin verkossa Motointegratorilta

Oletko sinä tai korjaamosi löytänyt vian jäähdyttimen tuulettimesta? Voit tilata varaosia helposti Motointegratorista - verkossa ja vain muutamalla klikkauksella. Löydät komponentteja eri valmistajilta ja kaikkiin tärkeimpiin malleihin. Etsitpä sitten Hella-jäähdytystuulettimen kytkintä tai jäähdytystuuletinta Ford Granadaan - löydät sen täältä.

Motointegrator tarjoaa ainutlaatuisen valikoiman yli 5 miljoonaa varaosaa ja tarviketta. Löydät varaosat kaikkiin automerkkeihin korkeimmalla laadulla ja edullisimmin hinnoin. Voit luottaa nopeaan toimitukseen 2-4 arkipäivän kuluessa.

Asiantuntijakoulutettu asiakaspalvelumme on aina valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiin. Hyödy verkkokaupastamme, jolla on erittäin hyvät asiakasarviot ja monia asiakasetuja.

Parhaat tuotteet kategoriasta Tuulettimen kytkimet

Sijoituskriteerit