Raitisilmasuodattimet

Tukivarren kiinnitysosat

(löytyi 353 tulosta)

Pyöräntuenta on ratkaisevan tärkeä vakaan käsiteltävyyden ja siten ajoneuvon matkustajien turvallisuuden kannalta. Koska se on pyörän kosketuspinnan ja ajoneuvon korin välinen yhteys, siihen kohdistuu suuria kuormituksia. Pyöräntuennan korjaussarja mahdollistaa nopean vikojen korjaamisen - ja sekin on tärkeää. Toimintahäiriö tai vika voi vaikuttaa valtavasti ajoturvallisuuteen ja jopa vaarantaa ihmishenkiä. Verkkokaupastamme löydät pyöräntuennan korjaussarjat yli 5 miljoonan varaosan ja autotarvikkeen valikoimasta, mukaan lukien Lemförderin pyöräntuennan korjaussarja, LKO-199 231 J pyöräntuennan korjaussarja, A4 B7 pyöräntuennan korjaussarja (mukaan lukien Audi A4:n, A5:n ja Q5:n etupyöräntuennan tukivarren korjaussarja).

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Tukivarren kiinnitysosat.

Kaikki valmistajat

  • Abarth
  • Acura
  • Aixam
  • Alfa Romeo
  • Andoria
  • ARO
  • Aston Martin
  • Audi
  • Austin
  • Avia
  • Bedford
  • Bentley
  • BMW
  • Buick
  • Cadillac

Pyöräntuennan tehtävä

Pyöräntuenta muodostaa yhteyden pyörän kosketuspinnan ja ajoneuvon korin välille. Se siirtää kaikki liikkeet ja voimat pyöränkannattimelta koriin ja varmistaa siten pyörän optimaalisen ohjauksen. Pyöräntuenta on siten vastuussa myös vakaasta käsittelystä ja ajoneuvon matkustajien turvallisuudesta.

Pyöräntuennan toiminta

Pyöräntuenta on osa auton alustaa. Se koostuu useista osista, kuten pyörät, pyöränkannatin, pyöränlaakeri, jarru, akselinkannatin, jousitus (mukaan luettuna vakaajat), vaimennus, ohjausvaihde, ohjauspylväs, yksikkölaakeri, esim. moottorin ja voimansiirron laakerit, sivuakselit, akselinvaihde ja alustan ohjausjärjestelmät. Nämä toiminnalliset ryhmät ovat itsenäisiä järjestelmiä, jotka on koordinoitava tarkasti keskenään. Vain näin voidaan varmistaa koko alustan optimaalinen toiminta.

Alustan sisällä pyöräntuenta varmistaa pyörän optimaalisen ohjauksen ja siirtää kaikki liikkeet ja voimat pyöränkannattimelta koriin. Jotta ajokäyttäytyminen olisi turvallista, tämän prosessin on tapahduttava välittömästi. Tähän tarkoitukseen käytetään nivelillä varustettuja ohjausvarret.

Pyöräntuennan tukivarsi

Pyöräntuennan tukivarret välittävät jousi-, vaimennus- ja vakauttamisvoimat sekä pyöränohjaustehtävät. Ne on valmistettu joko alumiinista (taottu, painevalettu) tai teräksestä (taottu, valettu, pelti). Suunnitteluvaatimuksista riippuen käytetään kaksi-, kolmi- tai nelipisteisiä tukivarsia. Pisteiden lukumäärä viittaa tukivarren liitoskohtiin.

Etu- ja taka-akselin tukivarsien lukumäärä

Aina käytetään pallonivelillä varustettuja tukivarsia, joilla pyöränkannatin liitetään etuakselin koriin. Ne mahdollistavat pyörän ohjaamiseen tarvittavan liikkumisvapauden. Pyörän ohjaukseen tarvitaan vähintään kolme tukivarsi: alempi tukivarsi, ylempi tukivarsi ja raidetanko. Jos akselirakenteissa on jousijalat, pyörän ohjaukseen riittää myös kaksi tukivartta ja vaimennin. Joissakin akselirakenteissa käytetään jopa viittä tukivartta. Tällöin kohdistuvat voimat jakautuvat varsien kesken.

Pallonivelet eivät ole aivan välttämättömiä taka-akselissa. Tästä syystä täällä käytetään yleensä kumilaakereita tai holkkiniveliä. Taka-akselin erinomaiseen ohjaukseen tarvitaan viisi kaksipistetukivartta ja viisi niveltä.

Tukivarsien tyypit

Asennussuunnasta riippuen varret jaetaan seuraavasti:

  • Pyörätasoon nähden poikittain sijoitetut tukivarret
  • Ajosuuntaan nähden sijoitetut varret
  • ja yhdistysvarret - kaksi poikkipalkilla yhdistettyä takatukivartta

Tukivarret jaetaan kolmeen eri tyyppiin niiden tehtävien mukaan: Ohjausvarret, tukivarret ja apuvarret.

Ohjausvarret huolehtivat pyörän ohjauksesta tukematta ajoneuvon painoa. Ohjausvarsien niveliin kohdistuu pääasiassa vaakasuoria voimia.

Tukivarret ovat varsia, joissa on lisävoiman kohdistuspisteitä vaimennin- ja jousivoimia varten. Nämä vaikuttavat pystysuoraan ja ovat suurempia kuin vaakasuorat voimat. Tästä syystä tukivarret ovat suurempia ja vakaampia kuin ohjausvarret. Periaatteessa myös ohjausvarsia on mahdollista käyttää tukivarsina.

Apuvarret yhdistävät ohjaus- ja tukivarret toisiinsa. Erikoisakselimallissa ne yhdistävät ne myös pyöränkannattimeen.

Tukivarren nivelet

Jokaisessa tukivarressa on vähintään kaksi niveltä. Ne jaetaan korin puoleisiin ja pyörän puoleisiin niveliin. Korin puoleisissa nivelissä käytetään kumilaakereita, jotka painetaan tukivarressa oleviin reikiin. Tällöin liikkeet tapahtuvat kumissa. On tärkeää, että kumilaakerin sisempi holkki tai ulompi rengas ei saa pyöriä. Tämä on mahdollista vain, jos metallin ja kumin välinen yhteys on virheetön. Näissä liitoksissa pyörimisliike rajoittuu noin ± 20 asteen kulmaan ja ylöspäin tai poikittaissuunnassa tapahtuva liike ± 1 millimetrin etäisyydelle. Tämäntyyppisen liitoksen etuja ovat kumin tärinän- ja äänenvaimennus..

Pyöränpuoleiset nivelet yhdistävät tukivarren pyöränkannattimeen pallonivelillä, jotka on pultattu tai niitattu tukivarteen tai puristettu kuppikoteloon. Jos pallonivelet on kiinnitetty laippaan, ne voidaan vaihtaa ilman tukivarren vaihtamista, mikä voi vähentää korjauskustannuksia. Jos kyseessä ovat varteen integroidut pallonivelet, ne on vaihdettava kokonaan tukivarren kanssa. Etuina ovat pienempi paino, asennustilan pienentyminen ja parempi toiminnallinen turvallisuus.

Pyöräntuennan tyypit

Pyöräntuentaa on erityyppisiä. Tyyppejä ovat riippumattomat pyöränripustukset, komposiittiakselit ja jäykät akselit. Ne ovat osa ajoneuvon alustaa ja tärkeä osa ajoneuvotekniikkaa.

Pyöräntuennan korjaussarjojen valmistaja

Pyöräntuennan korjaussarjojen markkinat ovat laajat. Silloin voi olla vaikea pitää kirjaa kaikesta. Alan huippuvalmistajia ovat Tedgum, Reinhoch, Moog, Monroe, Meyle, Lemfoerder, Febi Bilstein ja 4Max. Palkitusta verkkokaupastamme löydät uuden pyöränripustuksen korjaussarjan seuraavilta valmistajilta.

Osta pyöräntuennan korjaussarja edullisesti verkossa

Pyöräntuenta on ajoneuvon turvallisuuden kannalta tärkeä osa. Jousitusta korjattaessa korjaamon henkilökunnan on tarkistettava kaikki jousituksen osat. Tähän kuuluu muun muassa se, ovatko nivelten kumipalkeet kireällä ja onko kuulatappien säädetty taipumavara (aksiaalipeli) oikea. Kun vaihdat jousituksen osia, käytä vain vakiintuneiden OE-toimittajien tuotteita.

Kustannusten säästämiseksi voit ostaa pyöräntuennan korjaussarjan premium-valmistajilta ja huippumerkeiltä edullisesti verkkokaupastamme. Näin säästät rahaa ja samalla varmistat, että tilaamasi tuote on laadukas. Tilaa jo tänään.

Parhaat tuotteet kategoriasta Tukivarren kiinnitysosat

Sijoituskriteerit