-3% jarruosista

Ei löytynyt tuloksia hakusanalle

Varaosat PHILIPS

Valitettavasti kyselyyn ei löytynyt tuloksia.

Ota meihin yhteyttä!

Tarvitsetko apua tuotteen löytämisessä?

Zadzwoń: 0800 413 714

Puhelinpalvelu avoinna ma-pe 9-17

Käytä chattia: Aloita chat

Mikä polttimo sopii autoon?

Vastaamme vaikeimpaan kysymykseen heti alussa. Valitettavasti autoosi ei voi asentaa mitä tahansa hehkulamppua. Lampun kannan on vastattava ajoneuvoon asennettua pistorasiaa. Virransyötön lisäksi kannalla on toinenkin tehtävä: se sulkee polttimon ilmatiiviisti. Tämä estää tehokkaasti kaasujen poistumisen tai ilman pääsyn sisään ja polttimon vahingoittumisen.

Helpoin tapa selvittää oikea pistorasia on katsoa lamppua. Katso auton polttimoon painettuja tietoja. Myös ajoneuvon käyttöohjeista saat tarvittavat tiedot.

  • Vinkki: Motointegrator helpottaa oikean pistorasian tunnistamista. Valitse vain ajoneuvosi valmistaja ja malli. Tämän jälkeen suodatin näyttää vain autoosi sopivat polttimot.

Tärkeimmät auton polttimotyypit

Ajoneuvoihin asennetaan monenlaisia hehkulamppuja. Seuraavia polttimoita käytetään:

Hehkulamput - vain harvoin ajovaloissa

Klassisia polttimoita käytetään yleisesti vain pääajovaloina vanhemmissa ajoneuvoissa klassikkoautojen alalla. Sen vuoksi ne ovat sitäkin yleisempiä lukuisissa muissa valaistusjärjestelmissä, kuten takavaloissa, jarruvaloissa ja rekisterikilven valoissa. Autojen hehkulampuissa ei ole tavallista ruuvikanta, vaan lasikanta, bajonettikanta tai niin sanottu pistorasia.

Halogeenilamput - edullinen autolamppujen standardi

Näitä auton polttimoita käytetään laajalti. Ne on merkitty lyhenteillä, kuten H1, H4 tai H7. Valitettavasti polttimot eroavat toisistaan rakenteeltaan, eikä niitä siksi voi vaihtaa keskenään mielivaltaisesti. Tämä tarkoittaa, että et voi vaihtaa H4-halogeenilamppua kirkkaampaan H7-lamppuun vanhemmassa autossa.

Philipsin H1-autolamppu on tavallinen lähi- tai kaukovalo. H4-halogeenilamppua käytetään lähi- tai kaukovaloissa kaksoistulella. H7-autolamppu on nykyään myös laajalti käytetty lähi- ja kaukovalopolttimo, ja se yhdistetään usein H4-lamppujen kanssa. Merkkivaloissa ja merkkivaloissa on myös muita vaihtoehtoja, kuten T4W, P21W tai W1.

Tiesitkö? Auton H7-lamppu tuottaa jopa 150 prosenttia kirkkaampaa valoa kuin H4-lamppu.

Xenon - erinomainen valo, jossa on sininen hohto

Xenon-valot, jotka säteilevät huomattavasti kirkkaampaa valonsädettä kuin perinteiset hehkulamput, perustuvat jalokaasuun ksenoniin. Lamppu vaatii niin sanotun liitäntälaitteen, joka on joko integroitu valonlähteeseen tai asennettu erikseen. Yleisiä kantamerkintöjä ovat PK32d-2, P32d-2 tai P32d-3.

  • Vinkki: Xenon-valo antaa sinertävän hehkun, jota monet auton omistajat pitävät parempana visuaalisista syistä. Tämä ilme voidaan kuitenkin saavuttaa myös paljon halvemmilla halogeenilampuilla. Autoihin on saatavana sinisiä hehkulamppuja, joissa on värillinen lasipolttimo.

LED-valot - maksimaalinen kirkkaus tieliikenteessä

Nykyaikaisiin autoihin asennetaan LED-polttimoita erityisesti lähivaloissa, vilkuissa, takavaloissa ja rekisterikilven valoissa. Niitä on jäähdytettävä niiden käyttöiän pidentämiseksi. Ihmissilmä havaitsee LED-valot erityisen kirkkaina, mikä saavutetaan erityisten heijastimien ja linssiheijastimien avulla. Tämä lisää kuitenkin myös muiden tienkäyttäjien häikäisyn todennäköisyyttä.

Auton hehkulampun vaihto: miten se tehdään oikein?

Valitettavasti LED-lamppuja tai viallisia xenon-valoja ei voi vaihtaa itse, vaan ne on vaihdettava asiantuntijan toimesta. Ajovalojen perinteiset auton polttimot sen sijaan voi useimmissa tapauksissa vaihtaa itse. Näin menetellään:

  1. Lue ensin käyttöohjeet selvittääksesi, onko ajoneuvossasi huomioitavia erityispiirteitä.
  2. Avaa sammutetun ja jäähdytetyn ajoneuvon konepelti.
  3. Irrota lamppu pistorasiasta. Tämä vaihe voi näyttää erilaiselta riippuen asennetusta pistorasiasta.
  4. Vertaa, ovatko vanha ja uusi valonlähde samanlaiset.
  5. Käytä kangaskäsineitä, jotta polttimo ei vahingoitu. Aseta uusi hehkulamppu pistorasiaan. Varmista, että nykyinen pidike napsahtaa tukevasti paikalleen.
  6. Jos lamppu oli kytketty virtapistokkeeseen, kytke se uudelleen.
  7. Aseta lampun kansi takaisin paikalleen.
  8. Testaa, toimivatko auton valot oikein.

Kun olet vaihtanut polttimot, ajovalojen korkeutta on ehkä säädettävä uudelleen.

  • Vinkki: Jos haluat vaihtaa auton polttimon itse, sinun on aina tarkistettava etukäteen, kuinka paljon vaivaa se vaatii. Moottoritilan nykyaikaisen, kompaktin rakenteen vuoksi voit päästä polttimoon käsiksi vain irrottamalla muita osia, kuten jäähdyttimen säleikön tai etupaneelin.

Tilaa auton polttimot verkosta: mutkaton tilaaminen Motointegratorin avulla

Vilkkuaako auton hehkulampun symboli kojelaudassasi? Silloin sinun pitäisi vaihtaa auton lamppu sakkojen välttämiseksi. Tilaa sopivat polttimot Motointegratorin verkkokaupasta mukavasti kotoa käsin. Noin 5 miljoonan varaosan ja tarvikkeen joukosta löydät kaikki yleisimmät premium-valmistajat, jotka tarjoavat polttimoita, joilla on pitkä käyttöikä. Hyödy edullisista hinnoistamme ja salamannopeasta toimituksesta 2-4 arkipäivän kuluessa. Onko sinulla vielä kysyttävää auton polttimoista? Luota Motointegratorin asiantuntevaan asiakaspalveluun.

Millainen valaistus on autoni ympärillä?

Ajoneuvon valaistus voidaan luokitella seuraavasti:

  • Ulkovalaistus ajoturvallisuutta varten
  • Mittariston valaistus pysyvää käyttömukavuutta varten
  • Sisävalaistus ajoneuvon sisätilojen ja tavaratilan mukavuusvalaistuksena

Ajoneuvon ulkovalaistus koostuu lainsäädännön edellyttämistä osista, ja sitä voidaan täydentää lisävalaistuksella. Erilaisia valonlähteitä käytetään komponenttien käyttötarkoituksesta ja ominaisuuksista riippuen:

  • Ajovalaisimet, sumuvalaisimet ja lisäkaukovalaisimet
  • Hehkulamput (bilux) klassisissa autoissa
  • Halogeenilamput: yksisäikeiset halogeenilamput (H1, H3, H7), kaksisäikeiset halogeenilamput (H4)
  • Kaasupurkauslamput (ksenon- tai bi-ksenon)

LED ja OLED

Kaikissa muissa ulkovalaisimissa, kuten vilkuissa, takavaloissa, jarruvaloissa, takasumuvaloissa, sivuvaloissa ja pysäköintivaloissa, käytetään klassisia hehkulamppuja tai LED-valoja, joissa on vastaava lampun kanta. Myös mittariston ja sisätilojen valaistus koostuu joko LEDeistä tai hehkulampuista. Kun LED-valoja asennetaan jälkiasennuksena, on ensimmäiseksi pohdittava, onko niitä varten olemassa asianmukainen lakisääteinen hyväksyntä. Esimerkiksi sisävalaistus ei saa olla värillinen (RGB).

Jos ajoneuvoissa on vakiovarusteena hehkulamput, mutta niissä on jo väyläjärjestelmä (CAN-väylä jne.), tavanomaiset LED-lamput tuottavat virheilmoituksen (viallinen valonlähde), koska virrankulutus on liian pieni, enintään vain 10 prosenttia hehkulamppuun verrattuna. Siksi tässä on käytettävä sopivia LED-lamppuja, joissa on esimerkiksi esivirtausvastus.

Vaikka LED-valoja käytetään yhä enemmän myös ajo- ja takavaloissa, OLED-valojen käyttö on vielä lapsenkengissä. Tulevaisuudessa valo toimii tiedon kantajana. Kuten kaikilla muillakin elämänalueilla, hehkulamppu on siirtymässä yhä enemmän taka-alalle. Tulevaisuus kuuluu selvästi LEDeille ja OLEDeille.

Etu kaikkiin muihin valonlähteisiin verrattuna on ilmeinen: vaikka hehkulamppujen, energiansäästölamppujen tai kaasupurkauslamppujen kaltaisten valonlähteiden käyttöikä ilmoitetaan myös käyttötunteina, näiden valonlähteiden käyttöikää lyhentää niiden päälle- ja sammuttaminen. LEDit sen sijaan voidaan kytkeä päälle ja pois päältä niin usein kuin haluat. Niiden on jopa täytettävä tietyt vähimmäiselinkaaret. Vanhempien LEDien kokonaisikä on enintään 30 000 käyttötuntia, nykyaikaisten LEDien 50 000-100 000 käyttötuntia.

Minne laittaa vanhat tai vialliset hehkulamput, halogeenilamput, LEDit, ksenonpolttimot, energiansäästölamput?

Periaatteessa on hyvin helppo määrittää, mitkä lamput pitäisi hävittää ja miten. Vain kaasupurkauslamput ovat ongelmallisia, eli myös ksenonpolttimot ja LED-lamput. Myyjä joko ottaa ne takaisin tai ne voidaan hävittää vaarallisena jätteenä kierrätyskeskuksessa. Tämä koskee myös energiansäästölamppuja, koska ne sisältävät myrkyllistä elohopeaa. Hehkulamput ja niiden jatkokehitys, halogeenilamput, voidaan yksinkertaisesti hävittää tähteeseen.

Vaihdetaanko itse hehkulamput, halogeenilamput, LEDit tai ksenonit?

Vielä muutama vuosi sitten rikkoutuneen hehkulampun vaihtaminen autoon oli helppoa. Nykyään se ei ole enää aivan yhtä helppoa amatööreille. Joissakin ajoneuvoissa polttimon vaihtaminen edellyttää ajovalon tai jopa siiven irrottamista. Tällöin on syytä kutsua paikalle erikoiskorjaamo.

Useimmissa hehkulampuissa on vain varmistettava, että käytetään polttimoita, joissa on sopiva lampun kanta. LEDien, kuten hehkulamppujenkin kohdalla, teho on ratkaiseva. On totta, että kaksoislamppujen (jarru- ja takavaloyhdistelmä) kanta on suunniteltu siten, että niitä ei voi asentaa väärinpäin (nastat on sijoitettu niin, että ne kiinnittyvät kantaan). Varmista kuitenkin lyhyellä toimintatestillä, että kaapeleita ei ole vahingossa kytketty väärin päin, koska jarruvalon hehkulangan teho on suurempi.

Halogeenilampuille, ajovalojen LEDeille ja ksenonpolttimille on yhteistä se, että lasisia polttimoita ei saa koskettaa sormilla. Jos näin tapahtuu, se voi myöhemmin johtaa ajovalon linssien huurtumiseen. Joka tapauksessa ksenonpolttimon vaihto on korkeajännitteen vuoksi annettava erikoisliikkeen tehtäväksi. Myös LED-ajovalot (joissa ei ole asennettuja LED-lamppuja, joissa on tavanomainen lampun kanta) on korjattava erikoisliikkeessä.

Voiko esimerkiksi halogeeniajovalot vaihtaa ksenon- tai LED-ajovaloihin?

Polttimoiden vaihtaminen teknisesti erilaiseen polttimoon ei yleensä ole sallittua. Eri vaatimusten on täytyttävä. Ksenonvalojen jälkiasennus saattaa edellyttää ajovalojen puhdistusjärjestelmää sekä portaattomasti säädettävää ajovalojen tasausjärjestelmää. Sekä LED-ajovalot että ksenonajovalot edellyttävät hyväksyntätodistuksia. Vanhoja ajovaloja ei siis voi edes käyttää. Useimmissa tapauksissa erilaisen teknisen valonlähteen vaihtaminen edellyttää erillistä hyväksyntää teknisessä asiantuntijavirastossa.