Raitisilmasuodattimet

Nokka-akselin asentoanturit

(löytyi 489 tulosta)

Vika nokka-akselianturissa on harvinainen. Ne eivät ole tyypillisiä kuluvia osia. Veden tunkeutuminen, korroosio, vialliset tai katkenneet kaapelit, sisäiset oikosulut tai mekaaniset vauriot voivat kuitenkin johtaa nokka-akselianturin rikkoutumiseen.

Ehkä tärkein merkki siitä, että nokka-akselianturissa on ongelma: keltainen moottorivalo palaa. Jos näin on, vikamuisti on ensin luettava. Voit myös tarkistaa anturin diagnostiikkatestauslaitteella tai oskilloskoopilla.

Nokka-akselianturia ei voi korjata: jos se rikkoutuu, se yksinkertaisesti vaihdetaan uuteen osaan.

Onko nokka-akselianturi viallinen BMW E46 -autossasi tai muussa ajoneuvomallissasi? Voimme auttaa tarvittavan vaihdon kanssa: jos tilaat tänään, komponentti on perillä viimeistään neljän arkipäivän kuluessa. On parasta olla tuhlaamatta aikaa!

Varaosat BREMBO

Valitse auto näyttääksesi vastaavia osia kategoriasta Nokka-akselin asentoanturit.

Kaikki valmistajat

Mihin nokka-akseliantureita tarvitaan?

Nokka-akselianturi sijaitsee sylinterin pään sivulla. Sen tehtävänä on havaita nokka-akselin nopeus ja tarkka asento tunnistamalla nokka-akselissa oleva hammaskehä. Tämä mahdollistaa tarkan polttoaineen ruiskutuksen sekä turvallisen, tehokkaan ja ympäristöystävällisen palamisen. Tätä varten ne määrittävät jatkuvasti kunkin nokka-akselin asennon. Ne lähettävät nämä tiedot moottorin ohjausyksikköön.

Nokka-akselia kohti on yleensä yksi nokka-akselianturi. Moottorin rakenteesta riippuen nokka-akseleita on yksi, kaksi tai neljä ja vastaavasti yhtä monta nokka-akselianturia.

Diesel- ja bensiinikäyttöisissä ajoneuvoissa käytetään erilaisia antureita. Bensiinimoottorissa anturi havaitsee sylinterin ensimmäisen männän asennon. Dieselmoottorissa useita mittauspisteitä käynnistetään mittausta varten, jotta ohjausyksikkö voi määrittää kunkin sylinterin männän tarkan asennon.

Nokka-akselianturi viallinen? Etsi näitä oireita

Keltainen moottorinvalvontamerkkivalo ilmaisee vian ja ohjausyksikkö siirtyy hätäajo-ohjelmaan. Useimmissa tapauksissa pääset tällä tavoin aina korjaamolle asti. Ajamisen jatkaminen viallisen nokka-akselianturin kanssa ei yleensä ole mahdollista tai suositeltavaa.

Seuraavat merkit viittaavat vialliseen nokka-akselianturiin:

  • Polttoaineen kulutus kasvaa.
  • Moottorin käynnistyksessä on ongelmia. Moottori jyskyttää tai pysähtyy ajon aikana.
  • Huomaat moottorin kierrosluvun vaihtelua.
  • Virta katoaa.
  • Ajomukavuus heikkenee, koska koko moottori- ja sytytysjärjestelmä kärsii.
  • Hätäohjelma on aktiivinen.
  • Virhemuistimerkintä antaa virheilmoituksen, kuten: "Nokka-akselin asentotunnistimen signaali epätodennäköinen".

Tarkista nokka-akselin anturit

Tarkista ensin anturit vaurioiden varalta. Tarkista anturikaapeleiden ja pistokkeiden sähköliitännät:

  • Havaitsetko katkoksia tai korroosion jälkiä?
  • Vuotaako öljy mahdollisesti jostain?
  • Onko esimerkiksi kooderi likaantunut öljystä?
  • Onko merkkejä rikkoutuneesta koodauspyörästä?
  • Onko sisäisiä oikosulkuja ollut?
  • Havaitaanko ohjausyksikön yhteyden katkeaminen?

Anturin ja sylinterikannen välinen tiivistysrengas voi aiheuttaa ongelman. Tämä kovettuu ajan myötä, jolloin öljy vuotaa ulos. Koska tätä komponenttia ei yleensä voida vaihtaa erikseen, on tarpeen ostaa uusi nokka-akselianturi.

Uuden nokka-akselianturin kustannukset

Uuden nokka-akselianturin hankinta ei ole kallista: uuden nokka-akselianturin hankinta maksaa noin 40-180 euroa. Tämän luokan parhaita valmistajia ovat AUTLOG, BOSCH, DENSO, DELPHI, febi bilstein, HELLA, MEAT & DORIA, VALEO, VEMO, VDO, NGK ja FAE. Jos autosi anturiin pääsee helposti käsiksi, sen vaihtaminen vie noin 20-30 minuuttia. Jos se on vaikeammin saavutettavissa, asennukseen on hyvä varata reilut kaksi tuntia. Joskus joudut jopa irrottamaan jakohihnan.

Miksi nokka-akselianturit ja muut varaosat kannattaa ostaa Motointegratorilta?

Olemme palkittu verkkokauppa, josta löydät laajan valikoiman varaosia kaikkiin automerkkeihin. Valmistajiemme kanssa kiinnitämme jatkuvasti huomiota huippulaatuun ja edullisiin hintoihin.

Etusi tilattaessa Motointegratorilta:

  • Pikatoimituksemme ansiosta saat tilauksesi paikan päälle kahdesta neljään arkipäivän kuluessa. Sinun ei siis tarvitse odottaa kauan varaosien asentamista, vaan voit aloittaa heti.
  • Kehittynyt hakutoimintomme ohjaa sinut nopeasti etsimiesi autonosien luo.
  • Täältä löydät laajan valikoiman erilaisia tuotemerkkejä.
  • Jos haluat palauttaa meille tilatun auton osan, sinulle ei aiheudu kustannuksia. Käytä vain maksutonta palautuspalveluamme.
  • Jos sinulla on kysyttävää, toiveita, tarvitset neuvoja tai muita huolenaiheita, asiantunteva asiakaspalvelumme on käytettävissäsi.

Olemmeko vakuuttaneet sinut? Älä tuhlaa aikaa: tilaa tarvitsemasi varaosat heti verkkokaupastamme.

Parhaat tuotteet kategoriasta Nokka-akselin asentoanturit

Sijoituskriteerit